Een nieuw begin!

Posted by in Allgemein

Op 31 januari schreef ik mijn laatste Blog op skialm-lofer.info met de titel een abrupt einde. Dat abrupte einde had alles met het weer te maken en ik had toen nog niet het vermoeden dat ik zoveel technische problemen zou krijgen met het Blog dat dit ook het abrupte einde van het Blog zou betekenen. De Problemen hadden overigens alles te maken met mijn Nederlandse provider die er moeite mee bleek te hebben dat ik met steeds wisselende IP Adressen werk waardoor ik iedere keer op de black list kwam te staan en dus niet kon inloggen om mijn Blogs te schrijven. Daar is nu een eind aan gekomen. Ik heb een nieuw Blog ingericht bij mijn Oostenrijkse Provider, te vinden onder almenwelt-lofer.info

Summer is coming!

Inmiddels hebben we het winterseizoen achter de rug. Ondanks dat we deze winter relatief weinig sneeuw hebben gehad is het toch een goed seizoen geweest waarbij er op de Loferer Alm prima skicondities zijn geweest. Na een korte pauze van anderhalve maand zijn afgelopen weekend de liften weer ingebruik genomen voor het zomerseizoen. Net als afgelopen zomer draaien ook deze zomer de Almbahn I en II weer hun rondjes. In het voorseizoen de weekenden, de dinsdag en de donderdag. Vanaf 26 Juni tot 24 September zijn de liften iedere dag in bedrijf en in het naseizoen gelden dan weer dezelfde bedrijfstijden als in het voorseizoen. Vanaf 09.00 uur kun je met de lift omhoog de laatste lift richting het dal gaat om 16.30 uur. In tegenstelling tot afgelopen zomer draait de lift tussen 09.00 en 16.30 uur doorlopend. En zo als altijd kunnen kinderwagens, mountainbikes en honden gratis mee! Oh ja, … op echte regendagen staat de lift stil, … maar goed dan heb je op de Alm ook niet veel te zoeken volgens mij, …

Groot nieuws is het nieuwe samenwerking verband “3 Länder Freizeit-Arena “. Het gaat hier om een samenwerkingsverband tussen een aantal wintersportdorpen in de regio Tirol, Bayern en het Salzburgerland. Vanaf winter 2017 /2018 is het mogelijk met de skipas ook te skiën in de skigebieden Waidring-Steinplatte, Reit im Winkl – Winklmoos, St. Jakob i.H. – Buchsteinwand, St. Johann in Tirol – Oberndorf – Eichenhof, Kirchdorf in Tirol, Erpfendorf – Lärchenhof, Lofer – Almenwelt Lofer en Unken – Heutal. Kortom 61 liften en 164 pistenkilometers!! Voor de liefhebbers van de Loferer Alm blijft het overigens mogelijk ook een skikaart te kopen voor alleen de Loferer Alm met uitzondering van de seizoenskaarten. Deze zijn alleen nog voor de “3 Länder Freizeit-Arena“ te koop.

sneeuwdepot

Als je overigens deze zomer in Lofer op vakantie bent en via de piste naar beneden wandelt dan kom je deze ‚witte berg“ tegen. Mocht je je afvragen wat dat is, … sneeuw!! Afgelopen winter heeft het liftbedrijf een paar duizend m³ kunstsneeuw opgespoten, afgedekt onder een dikke laag houtsnippers en een wit afdekzeil, klaar om aan het begin van de winter te gebruiken voor het geval dat Frau Holle het een beetje laat afweten. Deze sneeuw voorraad is dan bedoeld om een deel van de dalafdaling te kunnen maken. Natuurlijk dooit er nog een deel van deze sneeuw weg. Inmiddels is er echter genoeg evaring opgedaan met het ‚bewaren van sneeuw‘ om er zeker van te zijn dat we in december nog wat hebben liggen 🙂

Uiteraard hebben ook wij niet stilgezeten. Na het winterseizoen zijn we met onze hulpen weer aan de grote schoonmaak begonnen en hebben we allerlei kleine klusjes uitgevoerd zodat de appartementen er ook deze zomer weer netjes bijstaan. Bouwplannen zijn er voor de herfst gepland. In de tuin van het Landhaus hebben we nog genoeg ruimte en dus hebben we besloten daar een kleine ‚Almhütte‘ te bouwen die in de zomermaanden gehuurd kan worden. Kortom Almenromantiek in onze achtertuin! Natuurlijk moet we het vergunningentraject nog doorlopen, … dus je weet maar nooit (this is Austria),  maar zodra alles rond is en wij de definitieve bouwtekeningen hebben horen jullie meer over dit project.

De berichten op het oude Blog zijn nog 2 weken te lezen daarna zijn ze voorgoed verdwenen. Grüße aus Lofer!!