Zomerse dagen!

Posted by in Wetter

Wat hebben we een lekkere weken achter de rug! Gewoon mooi voorjaarsweer met af en toe een (pittig) buitje en voor de rest temperaturen die passen bij de tijd van het jaar met af en toe een uitschietertje naar boven. Echt koud is het niet geweest de afgelopen tijd en ook de vooruitzichten voor de aankomende week zijn goed. Na een klein dipje vrijdag en gisteren, hebben we vandaag gewoon weer een mooie dag met de nodige zonneschijn waarbij we ook nog rekening moeten houden met wat bewolking. Die bewolking gooide overigens vannacht roet in het eten tijdens het Sonnenwendefest. Volgens eeuwen oude tradities worden op de bergtoppen en bergkammen in het Salzburgerland tijdens het Sonnenwendefest in de avond grote vuren gemaakt. Bij mooi helder weer is dit een echt spektakel en is het absoluut de moeite waard om hier een uurtje langer voor op te blijven,… honderden vuren die boven op de bergen branden. Vannacht dus pech,… volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Gelukkig was het wel droog en was ook de temperatuur aangenaam zodat er gewoon gefeest kon worden,… je weet wel muziek, bier en eten tot in de late uurtjes… het gebruikelijke recept hier!

Grubhörndl – blijft een mooie wandeling via de Bräugföll Alm

 

Zoals gezegd zit het met het weer wel goed de aankomende dagen, vandaag dus nog startend met bewolking maar deze zal in de loop van de dag verder afnemen, waarna we ons kunnen opmaken voor een paar zomerse dagen met de daarbij behorende temperatuur die tussen de 25 en 30 graden zal liggen. Lekker weer om er op uit te trekken, te gaan mountainbiken, wandelen of gewoon een plekje op te zoeken bij een van de bergmeertjes en te genieten van de rust en het mooie weer! Denk er wel aan je goed in te smeren, hoog in de bergen ben je zo verbrand!

Het mooie weer zal in ieder geval tot en met donderdag aanhouden. Daarna is het afwachten, maar de 14 daagse trend laat dan toch vanaf het weekend wisselvalliger weer zien met meer kans op neerslag,… Nu is dat allemaal nog ver weg en kan er op de weerkaarten nog veel veranderen,… Dat laatste is natuurlijk waar ik op hoop omdat we dan aardig in de buurt van de 27e Juni komen, en 27 Juni is Siebenschläfertag! De dagen na Siebenschläfertag zijn volgens de Bauernregeln redelijk richtinggevend voor het weer in de 7 weken volgend op Siebenschläfertag. De meteorologische elite, die jongens die alleen maar kaarten kunnen lezen en niet meer durven vertrouwen op de signalen uit de natuur, denkt daar overigens anders over! Behoor je tot de categorie bijenknuffelaars en liefhebbers van de ‘Bauernregel’ zoals ik, dan zijn dagen als deze interessant. En niet om het een of ander, kijkend naar de statistieken blijkt de voorspellende waarde van Siebenschläfertag 60 tot 80 % juist te zijn. De bandbreedte in voorspellingswaarde heeft te maken met de regio. Regio Salzburgerland scoort bijvoorbeeld rond de 80%. Ik kom er op terug!! Grüße aus Lofer