Schmidt Zabierow Hütte en natuurlijk het weer!

Posted by in Sommer, Wetter

Eerst maar even naar het weer kijken. Dat was doorbijten voor onze gasten afgelopen week en dan met name maandag tot en met woensdag. De droge momenten waren zeldzaam, de zon onvindbaar verstopt achter een dikke laag wolken, dus echt een weekje voor het ’slechtweerprogramma‘. Gelukkig is er met slecht weer genoeg te doen bij ons in de omgeving maar natuurlijk is het allemaal wat leuker als het zonnetje schijnt. Dat is dus vandaag het geval en zoals het er nu naar uitziet gaan we mooie dagen tegemoet, veel zon met hoge temperaturen . Met dit type weer moet je er wel rekening mee houden dat de lucht in de loop van de dag wat onstabieler kan worden en de dag dus afsluit met onweer. Plan je een Bergtour, ga dan gewoon lekker vroeg op pad! En met lekker vroeg bedoel ik gewoon tussen 06.00 en 07.00 uur. En denk eraan als je op pad gaat je goed in te smeren want de zon is intensief en voor je het weet ben je zo rood als een kreeft 🙂

Een mooie wandeling kun je maken vanuit ons huis naar de Schmidt Zabierow Hütte de op 1966 meter hoogte ligt. Als je ’s avonds vanuit het dorp naar de Loferer Steinberge kijkt zie je boven in de bergen een lichtje branden, dat is de hut! Een wandeling die technisch niet moeilijk is en dus ook met kinderen te lopen is, maar wel een goede basis conditie vergt.

Het terras bij de hut biedt een mooi panorama op de ruige, omliggende bergwereld!

En daar doe je het dan allemaal voor, beneden in het dal Lofer,…

Afgelopen week was ik er nog en iedere keer is het weer genieten van het mooie uitzicht, kortom de moeite waard om deze wandeling in te plannen  als je in Lofer bent! Als je over een goede conditie beschikt en je al wat bergkilometers in de benen hebt dan kun je de wandeling maken in ongeveer 4,5 uur (heen en terug). Als je om 06.00 uur vertrekt ben je dus rond de koffie weer ‚thuis‘! De ervaring leert echter als wij de wandeling met gasten maken dat wij bijna de hele dag onderweg zijn,… het is maar dat je het weet 😉

een andere wereld,…

Bergtour nr. 613 met uitzicht op de hut en daarachter het Salzburger Saalachtal.

Bergtour 613 vlak onder de Wehrgrubenjoch.

De Schmidt Zabierow Hütte is overigens een hut waar je ook de nacht kunt doorbrengen, een leuke ervaring zeker met kinderen. Verwacht er geen luxe hotelkamers, maar wel veel gezelligheid en een simpele maar goede keuken. Vanaf de hut vertrekken tal van bergtouren, het gaat hier vaak om technisch pittige routes waarbij je geen last van hoogtevrees moet hebben en zeker in je bergschoenen moet staan. Voor de meeste mensen houdt de wandeling dan ook op bij de hut! Veel wandelplezier en Grüße aus Lofer