Wat een droomstart van de winter!

Posted by in Winter

Seizoensstart

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wat een droomstart van de winter! Lage temperaturen en regelmatig neerslag in de vorm van sneeuw en dat sinds half november. Winterseizoen 2016 / 2017 is niet zo mooi geweest als de start van winterseizoen 2017 /2018! En niet om het een of ander, onze bijenknuffelaar uit Saalfelden, de heer Nöbl heeft dit allemaal voorspeld in zijn winterprognose 2017 / 2018 in tegenstelling tot al die jongens en meisjes met dure computer- en weermodellen,…

Vanuit onze achtertuin vanochtend (10-12) gemaakt, de dalafdaling!

Almhut

Tot mijn schrik zag ik dat mijn laatste blogbericht geschreven is in September. Bouwdrukte is er de reden van geweest dat het mij aan tijd heeft ontbroken om te bloggen. De perioden tussen de seizoenen zijn meestal erg druk voor ons vanwege onderhoud in de appartementen en deze herfst dus de nieuwbouw van een kleine almhut. Waren het in september nog allemaal plannen, inmiddels staat de hut wind- en waterdicht op zijn plekkie bij ons in de achtertuin. Tijdens de wintermaanden knutselen wij er nog wat electra, water en verwaming in en natuurlijk besteden wij nog wat tijd en aandacht aan de inrichting. In het voorjaar wordt de tuin dan weer op orde gebracht (de graafmachines hebben daar hun sporen nagelaten) en wordt er een natuurstenenterras bij de almhut aangelegd. Als het dan allemaal volgens planning verloopt dan hebben we de hele klus voor het begin van het zomerseizoen weerachter de rug.

Skigebied

Afgelopen weekend opende het skigebied Almenwelt Lofer haar poorten weer. Gelet op de huidige omstandigheden is het jammer dat dit alleen in de weekenden is, vanaf volgende week is het skigebied gelukkig weer tot het eind van het seizoen 7 dagen in de week geopend. De omstandigheden in het skigebied zijn op dit moment super! En voor al die mensen die met de kerst gaan komen, maak je geen zorgen, in het skigebied ligt inmiddels rond 1 meter sneeuw en ook in het dal ligt rond de 40 centimeter, dat gaat niet meer wegdooien. De kans is dus heel erg groot dat we eindelijk weer een witte kerst gaan krijgen,… gezellig! Afgelopen vrijdag heeft overigens ook het skigebied Waidring /Steinplatte haar poorten ‚durchgehend‘ geopend en ook in het skigebied St.Johann in Tirol kan weer geskiëd worden. Denk er aan als je een skipas koopt dat de Almenwelt Lofer dit skiseizoen deel uitmaakt van de 3-Länder Freizeit-Arena en je dus ook in o.m. Waidring en St. Johann kunt skiën (wel even melden bij de aankoop van een skipas)  Nog even een paar foto’s van afgelopen weekend en dit weekend. Foto’s waarvan je ‚wintersporthart‘ sneller gaat kloppen 🙂

Het weer de aankomende dagen

De aankomende dagen zijn wat onrustig in onze regio. Tijdens het schrijven van dit blog heeft mijn horloge al diverse malen een stormalarm afgegeven. Dat betekent niet automatisch dat het dan ook gaat stormen Maar wel dat de luchtdruk heel snel aan het dalen is en er ander, vaak slechter weer, op komst is. Een tijdelijk stijging van de temperatuur staat er op het programma en wat neerslag in de vorm van regen in de dalen. Maar zoals ik al eerder zei, maak je geen zorgen de sneeuw die er nu ligt kan tegen dit korte plaagstootje. De temperatuur zal zich snel weer hestellen naar winterse waarden. En zoals de kaarten nu geschud zijn zou de kerst wel eens een mooie kunnen worden met zon en winterse kou. Maar goed dat is nog ver weg en er kan dus nog veel veranderen. Ik vertrouw gewoon op de winterprognose van de heer Nöbl dan komt het allemaal goed!