Pistencheck Loferer Alm

Posted by in Winter

Het is momenteel volop genieten bij ons! Of je nu op de weg zit of op de piste het is overal gewoon waanzinnig mooi,… besneeuwde landschappen,… sneeuw in de bomen, beter kan het eigenlijk niet zijn om deze tijd van het jaar. Kortom winter in het Salzburger Saalachtal en goede vooruitzichten voor alle Nederlanders die in de startblokken staan om morgen en zaterdag weer naar de Alpen af te reizen. En niet om het een of ander, het is ook wel weer eens fijn te kunnen vertrekken zonder je de vraag te moeten stellen of er wel voldoende sneeuw ligt!

Als je zorgt dat je vroeg in de Schönbühelbahn zit,…. zo mooi!!

De pistes liggen er op dit moment echt ongelofelijk mooi bij en daar zal ook volgende week geen verandering in komen. Zelfs de vaak ijzige zwarte Hochwena (Grubhörndllift) voelt zich aan als een gemiddelde rode piste. Als je de Hochwena nog nooit hebt geskied maar er wel vaak aan gedacht om dit een keer te proberen dan is dit dus het moment,… beter gaat die niet worden!!

Op bezoek bij de buren “skigebied Steinplatte“. Ook daar prima condities op de pistes!

De vooruitzichten voor de aankomende dagen zijn goed. Het blijft gewoon lekker winters. Zaterdag zal er wat lichte sneeuw vallen, stel je daar echter niet te veel van voor. Zondag lijkt een mooie zonnige dag te gaan worden en de maandag wordt een sneeuwdag waarbij er weer tussen de 10 en 30 centimeter sneeuw kan gaan vallen. De dagen daarna laat de zon zich wat meer zien, dat is tenminste wat de weerkaarten ons nu presenteren.

‚Abendstimmung Talabfahrt‘

De Tweede helft van de week krijgen we wellicht te maken met föhn en zal de temperatuur weer wat gaan stijgen, Maar goed dat is nog (te) ver weg en tot die tijd kan er nog heel veel veranderen op de weerkaarten. Al met al belooft aankomende week een goede vakantieweek te worden. Voor degenendie morgen of zaterdag gaan rijden ‚veilige rit‘ en heb je bij ons een appartement geboekt dan zeg ik “tot zaterdag“!

Grüße aus Lofer