Winter 2018 / 2019

Posted by in Winter

Inmiddels zit het zomerseizoen er weer even op, en is het winterseizoen afgelopen zaterdag van start gegaan. Wat hebben we overigens een fantastische zomer gehad. Van mei tot en met eind oktober alleen maar mooi weer met heerlijke temperaturen. Helaas wel een beetje te droog en ook tijdens de herfst hebben wij nagenoeg geen neerslag gehad. De natuur heeft dus wat in te halen,… als dat dan de aankomende maanden als sneeuw gaat vallen dan staat ons een mooie winter te wachten. Wij hebben er in ieder geval weer zin in!

Inzwischen ist die Sommersaison schon einige Wochen vorbei und die Wintersaison hat letzten Samstag begonnen. Wir hatten einen fantastischen Sommer. Von Mai bis Ende Oktober eigentlich nur gutes Wetter mit tollen Temperaturen. Leider etwas zu trocken und im Herbst hatten wir fast keinen Niederschlag. Die Natur hat etwas aufzuholen … wenn das alles wie Schnee runtergeht, wartet ein schöner Winter auf uns. Wir freuen uns schon wieder auf den Winter!

Aan de klus!
Ondanks dat de verleiding groot was lekker te luieren met al dat mooie weer hebben wij natuurlijk niet stil gezeten de afgelopen maanden. Met name bij Landhaus Sonnheim is er afgelopen half jaar veel werk verzet. Zo hebben wij onder andere de plaats waar de afvalcontainers stonden opnieuw ingericht. Dit gedeelte is nu compleet betegeld en biedt de mogelijkheid om fietsen te stallen. Ook hebben we een kleine overdekte fietsenstalling voor E-bikes gebouwd. Vanaf het voorjaar 2019 is daar ook een laadpunt voor E-bikes te vinden. Onder het zelfde dak hebben we ook een nieuwe ruimte voor de afvalcontainers gemaakt. Alles nu netjes bij elkaar,… wel zo makkelijk!

Ook hebben wij een rioleringsprobleem in appartement Edelweiss opgelost. Een klus die wij iedere keer voor ons uitschoven omdat het herstel hiervan redelijk ingrijpend was. In september is Rob dan toch aan de klus begonnen. Om een lang verhaal kort te maken, appartement Edelweiss heeft een nieuwe toilet en badkamer. Na het winterseizoen wordt het appartement verder onder handen genomen en zal dit compleet verbouwd en gerestyled worden. Al met al is er het nodige gebeurd in 2018 en ook voor 2019 staat er weer het nodige in planning!


Arbeit!
Trotz der Versuchung, bei so schönem Wetter zu faulenzen, haben wir uns natürlich um die notwendigen Jobs gekümmert. Vor allem im Landhaus Sonnheim wurde in den letzten sechs Monaten viel Arbeit geleistet. Der Ort, an dem sich die Abfallbehälter befanden ist mit pflaster versehen. Es gibt jetzt ordentlich Platz für Fahrräder und wir haben einen kleinen überdachten Fahrradabstellplatz für E-Bikes gebaut. Unter demselben Dach haben wir einen neuen Raum für die Abfallbehälter geschaffen.  Ab Frühjahr 2019 gibt es auch eine Ladestation für E-Bikes. Alles ordentlich zusammen, … so einfach!

In der Edelweiss-Wohnung haben wir ein Abwasserproblem gelöst. Ein Job, der jedes Mal verschoben wurde. Rob begann den Job im September. Um es kurz zu machen, das Edelweiss Apartment verfügt seit Dezember über ein neues Bad und WC. Nach der Wintersaison wird die Wohnung komplett umgebaut und neu gestaltet. Alles in allem ist 2018 das Notwendige passiert und auch für 2019 ist wieder etwas in Planung!

Verder nog nieuws?
Ja, met ingang van winterseizoen 2018 / 2019 is het gebruik van onze wellness gratis.  De wellness is dan op zondag, dinsdag en donderdag open van 16.30 uur tot 19.00 uur. Op maandag, woensdag en vrijdag is de wellness geopend van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Appartement Almhütte in Landhaus Sonnheim heet met ingang van deze winter appartement Bergblick. Reden hiervoor is dat de blokhut die wij afgelopen jaar hebben gebouwd vanaf deze winter te huur is onder de naam Almhütte.

 

In het skigebied is niets veranderd, voor volgend jaar staat de vervanging van de Schönbühelbahn in planning. Direct na het winterseizoen zal begonnen worden met het afbreken van deze lift. Plaats wordt er dan gemaakt voor een moderne ‚8er Sesselbahn‘ uit de stal van de firma Doppelmayer. Het dalstation zal lager komen te liggen dan het huidige dalstation. Het bergstation blijft gewoon boven op de Schönbuhel op 1622 Meter. Ook zal er nog wat gesleuteld worden aan de pisten. Al met al reden om ook winter 2019 / 2020 een appartement bij ons te boeken 😉

Noch Neuigkeiten?
Ja, ab der Wintersaison 2018/2019 ist die Nutzung unseres Wellnessbereichs kostenlos. Der Wellnessbereich ist sonntags, dienstags und donnerstags von 16.30 bis 19.00 Uhr geöffnet. Montags, mittwochs und freitags ist der Wellnessbereich von 19.00 bis 21.00 Uhr geöffnet.

Der Name von Appartement Almhütte im Landhaus Sonnheim wurde in Apartment Bergblick geändert. Der Grund dafür ist, dass unser Blockhaus ab diesem Winter unter dem Namen Almhütte gemietet werden kann.

Im Skigebiet hat sich nichts geändert, aber der Ersatz der Schönbühelbahn ist für nächstes Jahr geplant. Direkt nach der Wintersaison beginnt der Abriss dieses Skilifts. Aus dem Stall der Firma Doppelmayer wurde eine neue moderne 8er Sesselbahn gebaut. Die Talstation des neuen Skilifts liegt etwas niedriger, die Bergstation bleibt auf 1622 Metern Höhe auf dem Schönbuhel. Die Pisten werden auch etwas angepasst. Grund genug, auch bei uns im Winter 2019/2020 eine Wohnung zu buchen!

Het weer
De kans op een mooie witte kerst is klein. Helaas is de sneeuw die 2 weken geleden is gevallen grotendeels weggedooid in het dorp. Temperaturen boven het vriespunt en regen zijn hier de oorzaak van. Op zich is dit type weer rond de kerstagen geen bijzonderheid. Op het zogenaamde ‚Weihnachtstauwetter‘ hebben we 70% kans in de periode tussen 24 en 29 december. Kortom van de 10 jaren hebben we 7 jaren met Weihnachtstauwetter. Niets om je zorgen over te maken,… het hoort er gewoon bij! Rond de kerst gaat de temperatuur gelukkig weer wat dalen krijgen we te maken met hoge drukinvloed en dus wat rustiger weer waarbij ook de zon zich weer wat meer laat zien. Het echte winterweer en sneeuw van betekenis in de lagere delen daar moeten we nog even op wachten.

das wetter
Die Chance auf ein schönes weißes Weihnachten ist gering. Leider ist der Schnee, der vor 2 Wochen im Dorf gefallen ist, weitgehend verschwunden. Ursache hierfür sind Temperaturen über dem Gefrierpunkt und (viel) Regen. An sich ist dieses Wetter um die Weihnachtstage keine Besonderheit. Um Weihnachten besteht eine 70% ige Chance, dass die Temperatur vorübergehend ansteigt, das so genannten ‚Weihnachtstauwetter‘. Ein Zeitraum, der manchmal 14 Tage dauert! Kurzum, von den 10 Jahren haben wir 7 Jahre mit Weihnachtstauwetter zu tun. Um Weihnachten herum wird die Temperatur wieder etwas sinken, das Wetter beruhigt sich und die Sonne zeigt sich etwas mehr. Das echte Winterwetter und der Schnee muss noch etwas warten.


Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een heel gelukkig en gezond  2019!
Wir wünschen Ihnen ein frohes Weihnachtsfest und ein sehr glückliches und gesundes 2019!