Lekker winters!!

Posted by in Winter

Toen ik mijn vorige Blog schreef had ik zo’n gevoel dat we wel eens heel veel sneeuw zouden kunnen krijgen deze winter. Ik schreef toen al “Wat hebben we overigens een fantastische zomer gehad. Van mei tot en met eind oktober alleen maar mooi weer met heerlijke temperaturen. Helaas wel een beetje te droog en ook tijdens de herfst hebben wij nagenoeg geen neerslag gehad. De natuur heeft dus wat in te halen,… als dat dan de aankomende maanden als sneeuw gaat vallen dan staat ons een mooie winter te wachten.“ Nou, die sneeuw die hebben we gehad, meters!

Landhaus Sonnheim

En ook onze bijenknuffelaar uit Saalfelden leverde een strakke wintervoorspelling af die tot op heden staat als een huis! De sneeuw begin december, de daarna invallende dooi en dan de grote sneeuwval begin januari,… het is allemaal terug te lezen in zijn weerprognose voor de winter 2018 / 2019. Ja, ja daar kunnen de jongens en meisjes die dagelijks computermodellen en weerkaarten bestuderen  nog wat van leren,… van ‚onze‘ bijenknuffelaar 🙂

Landhaus Sonnheim

Overigens is veel sneeuw in een korte tijd soms ook wel wat lastig. Op een gegeven moment weet je niet meer waar je de sneeuw moet laten. Ook is het lastig als het hele dal opeens enkele dagen afgesloten wordt vanwege lawine gevaar en je dus feitelijk niet weg kunt of niet naar huis, hetgeen Rob overkwam! Inmiddels zijn we in wat rustige vaarwater aangekomen en hebben we te maken met redelijk normaal winterweer. En omdat een foto meer zegt dan duizend woorden nog maar een paar foto’s,….

onze ‚huis‘ gems

Toch nog even een paar woorden,… Veel sneeuw betekent ook voor het wild ‚zware tijden‘. Voer is moeilijk  te vinden en het vooruitkomen in de dikke lagen sneeuw kost veel energie. Ieder jaar als er veel sneeuw ligt hebben wij gemzen in onze achtertuin op zoek naar eten. Een mooi schouwspel maar tegelijkertijd een teken dat ze het zwaar hebben!

Landhaus Sonnheim

Sonnheim Apartments

Sonnheim Apartments

Salzburger Saalachtal

dalafdaling – Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer

Restaurant Loderbichl met uitzicht op de Postalm

piste Faistau – Almenwelt lofer