Mooi weer in aantocht!

Posted by in Winter

Maandag en dinsdag heeft ‚Frau Holle‘ het winterbed nog een keer opgeschud. In het dal kon ik bij ons 50 centimeter nieuwe sneeuw optellen bij de enorme hoeveelheden die we sinds januari hebben gehad. Het is precies 13 jaar geleden dat ik zoveel sneeuw beneden in het dal heb gezien. Goede vooruitzichten dus voor de aankomende weken!

sneeuwval begin deze week

Vanochtend hadden we nog te maken met bewolking aan de noord kant van de Alpen. Deze wolken hebben in de loop van de dag plaats gemaakt voor de zon en een stralend blauwe hemel. En zoals het er nu naar uitziet zal de start van de eerste Nederlandse vakantieweek in het teken staan van zonnebrandcreme, een stralend blauwe hemel en schitterende pistes!

lekker weer om een mooie wandeling te maken

Langzaam aan krijgen we dus te maken met een hogedruk systeem dat ons het perfecte wintersportweer gaat brengen. Onder invloed van het mooie zonnige weer gaan overigens ook de temperaturen iets stijgen. Het nulgraden niveau zal morgen richting de 2000 meter gaan,…. Who Cares!

vanochtend vroeg in de Schönbühelbahn nog bewolkt

Er ligt genoeg sneeuw en de iets hogere temperaturen die ons de aankomende dagen te wachten staan zullen de grote hoeveelheden sneeuw niet laten verdwijnen. En niet onbelangrijk de lucht is de aankomende dagen droog waardoor de sneeuwdiktes nauwelijks te lijden zullen hebben van dit wat ‚te mooie‘ weer!

Een paar uurtjes later op de Hochwena

En de zuid hellingen dan!? Natuurlijk kunnen die in de loop van de middag wat ’slussie‘ worden,… dan wordt het gewoon tijd om een plekje in de zon op te zoeken of je blijft lekker op de noord hellingen. Daar is het dan nog prima skien! Reis je zaterdag naar Lofer dan bof je dus en heb je een prima start van je vakantie!

boven bij de Grubhorndllift

Hieronder nog 2 foto’s vanuit onze blokhut. De eerste is van begin januari de tweede is van gisterenochtend.

begin januari
nadat Frau holle zich echt boos heeft gemaakt 🙂

Oh ja nog even het vermelden waard. Woensdagavond is natuurlijk de avond van de skishow. Deze heeft een complete ‚make over‘ gehad en is absoluut de moeite waard om te gaan bekijken,…. doen he!!

voorbereidingen voor de skishow lopen op hoogtoeren